Badrumsmöbler

Badrumsrenovering

Har du planer på att komma igång med en badrumsrenovering? Att renovera ett badrum är ofta ett stort projekt och det finns en hel del att tänka på om man vill att renoveringen ska bli så lyckad som möjligt. Här delar vi med oss av våra bästa tips för alla som är sugna på att komma igång med en ny badrumsrenovering.

Lägg en budget - Hur mycket får badrumsrenoveringen kosta?

Budget, lyx eller kanske någonting mittemellan? Har du en klar bild av vad renoveringen får kosta kommer det göra själva planeringsskedet otroligt mycket enklare. Tänk på att det ibland kan dyka upp oväntade kostnader i samband med en renovering. Försök därför alltid ha en buffert när du lägger en budget.

Bolån eller privatlån för att renovera badrummet?

Att renovera i badrummet kostar ofta en rejäl slant. Har man möjlighet att själv spara ihop till summan som krävs är det toppen. Man slipper då lägga pengar på räntor och annat som ett lån medför. Det är dock inte alla som har möjlighet att spara stora summor varje månad, särskilt inte om man har en rätt vanlig lön. Då får man i stället bekanta sig med olika lån som finns tillgängliga. Det allra vanligaste är att man provar att utöka sitt befintliga bolån. Detta eftersom denna form av lån har den lägsta räntan. Om inte detta är möjligt, är det vanligt att man i stället siktar in sig på att finansiera badrumsrenoveringen med hjälp av ett privatlån. Dessa lån har alltid en något högre låneränta än ett hederligt gammalt bolån, men ett privatlån är samtidigt ett lån som nästan alltid betalas tillbaka i en betydligt högre takt än ett bolån.

Börja med att skriva en önskelista

En bra början är att samla hela familjen och ställa den viktiga frågan: hur vill vi att det nya badrummet ska vara? Finns det något särskilt som ska prioriteras? Badrum finns idag att få i en stor mängd olika stilar. Känner du dig lite osäker på vilken stil du gillar? Då kanske Hemnets sajt med inspirerande bilder kan vara till en stor hjälp.

Ett snyggt modernt badrum är något som väldigt många drömmer om Att koppla av i ett nytt och fräscht badrum är för många människor den allra bästa vardagslyxen En duschvägg kan ofta öka trivselfaktorn i badrummet och skapar samtidigt ett fint, modernt helhetsintryck